Válasszon 34409 gyűjtőhelyünk közül

Az idén eddig
194687.18 kg
elemet gyűjtöttünk.


Ünnepélyes díjátadás a 2007-es őszi verseny nyerteseinek
 
2008-04-30 12:40:00


2008. április 4.
A tavaly őszi elem-és mobilgyűjtő verseny nyertesei ebben az évben is sajtótájékoztató keretében megrendezett ünnepélyes díjátadáson vehették át nyereményeiket a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban. A nyereményeket a két szervező, a RE’LEM Kht. és az ELECTRO-COORD Magyarország Kht. ajánlotta fel a verseny győzteseinek.

 

A nyereményeket Dióssy László szakállamtitkár úrral adtuk át a nyertes diákoknak. A RE’LEM és az ECM Kht. tavaly ősszel már ötödik alkalommal rendezte meg iskolai gyűjtőversenyét, melyben 350 iskola vett részt országszerte. A verseny keretében a diákok több száz elavult mobiltelefont és kb. 30 tonna használt elemet gyűjtöttek össze. A korábbi versenyeknél ezúttal sokkal többen vehettek át ajándékot, összesen 142-en - ezzel szerettek volna a szervezők több gyermeknek örömet okozni.

 

        

 

 

 Néhány érdekes tény a verseny eredményei közül:

  • A legtöbb elemet gyűjtő iskola 3460 kg-os,
  • A legtöbb elemet gyűjtő diák 1440 kg-os  eredményével lett első.
  • Mobiltelefon gyűjtésben a legeredményesebb diák 42 db-ot hozott vissza és
  • Két iskola holtversenyben 60-60 db mobillal lett első

 

A díjátadás kedves színfoltja volt a soproni Lackner Kristóf Általános Iskola diákjainak előadásában a Békakirályfi és Aranyrózsaszál királykisasszony című tíz perces bábjáték a használtelem-gyűjtésről.