Válasszon 34409 gyűjtőhelyünk közül

Az idén eddig
450879.33 kg
elemet gyűjtöttünk.


Iskoláknak

Ha iskolájuk már rendelkezik gyűjtőedénnyel, és az megtelt, a hulladék elszállítását az alábbi módokon kérheti:

- telefonon: 20/56 33 333

- e-mailen: logisztika [kukac] forego.hu

Ha iskolájukban még nincs gyűjtőedény, a fenti elérhetőségeken igényelje azt. Rövid határidővel kiszállítjuk.

A 445/2012. Korm. rendelet 5. § /7) bekezdése szerint az iskoláknak kötelezettségük használteme gyűjtő edényt kihelyezni ésrendelkezésre állását biztosítani. A rendelkezés pontos szövege a következő:
"(7) Az elem- és akkumulátorhulladék elkülönített gyűjtése céljából a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7. § (1) bekezdés b)–j) pontjában meghatározott nevelési-oktatási intézményben, valamint a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény szerinti felsőoktatási intézményben a gyártó legalább egy speciális gyűjtőhely kialakítását, és az intézmény a speciális gyűjtőhely folyamatos rendelkezésre állását biztosítja."

Az európai tapasztalatok szerint a fiatalabb korosztályok nyitottak a környezetvédelem kérdései iránt és hajlandók is cselekedni az ügy érdekében. Az oktatási intézmények számos európai országban - a kereskedelmi szektort is megelőzve - a legsikeresebbek, ami a visszagyűjtött elemek mennyiségét illeti. Magyarországon is jelentős hagyománya van az iskolai gyűjtésnek, ma már ezernél is több iskola rendelkezik az általunk biztosított elemgyűjtővel.

A RE’LEM folytatni és fejleszteni kívánja az iskolai elemgyűjtést. Ennek érdekében folyamatosan felvesszük a kapcsolatot a hazai oktatási intézményekkel és, ha erre nyitott az adott iskola, gyűjtőedényt biztosítunk számára, az összegyűjtött hulladékot pedig rendszeresen elszállítjuk.

A 2005. óta rendszeresen megrendezett iskolai elemgyűjtő versenyek eddigi eredményei mind hozzájárulnak a begyűjtési célok teljesítéséhez. 

A versenyre jelentkezni a http://www.pontvelem.hu/ oldalon lehet.

A szelektív hulladékgyűjtés a veszélyes hulladékok esetében társadalmi érdek, így az ennek elősegítésére létrehozott kampány nevelő szándékú kezdeményezés. Az elemekben, elektromos és elektronikai készülékekben és akkumulátoraikban nehézfémek találhatók, ezért nagyon fontos, hogy csak speciális gyűjtőhelyeikbe kerüljenek, mert a talajba jutva szennyezik a termőföldeket és a talajvizet. Ráadásul a régebbi készülékekben a nehézfémek – például higany, ólom, kadmium – aránya magasabb, mint az újabb konstrukciókban.

Kezdeményezésünket az iskolák és a diákok is kedvezően fogadták: több száz iskolában találhatók gyűjtőedényeink és a versenyben résztvevő iskolák száma is évről évre nő.

Szívesen látjuk Önöket is!